Energiezuinig en duurzaam wonen


Nieuwbouwproject met groenverklaring
De woningen zijn uitstekend geïsoleerd, gasloos, voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en hebben daardoor een energielabel A+++.

Energieneutraal wonen levert niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu, maar leidt het ook tot een lagere energierekening en een hoger comfortniveau. In de winter verwarmt de warmtepomp uw woning en in de zomer zorgt hetzelfde systeem dat het binnen juist lekker koel blijft.

Nieuwbouwproject met groenverklaring

Het Register Groenverklaringen is een openbaar register voor nieuwbouwprojecten die voldoen aan de voorwaarden van de Regeling groenprojecten. Projecten die hieraan voldoen kunnen een Groenverklaring ontvangen. De Valuwse Twist heeft een groenverklaring! Die is van belang voor het aanvragen van bijvoorbeeld hypotheekproducten met een rentekorting. Informeer bij uw hypotheekadviseur.

 

Vereisten Regeling Groenprojecten
De Regeling Groenprojecten is een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Zij stimuleren hiermee duurzame en innovatieve (bouw)projecten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toetst namens de Minister van Economische Zaken de projecten. Na beoordeling geeft de Rijksdienst een Groenverklaring af.

 

Voor het verkrijgen van een Groenverklaring moet een nieuwbouwproject voldoen aan de criteria van de Regeling Groenprojecten:

  • De nieuwbouwwoning heeft een BENG-2 waarde van 0 of lager.
  • Er wordt voor de bouw van de nieuwbouwwoning 100% duurzaam hout gebruikt.